Sandviken skole,hei,hei,hei …

BA mars 1956. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Våren 1956 presenterte Bergens Arbeiderblad skolene i Bergen, én hver onsdag. Avisen lot en gruppe elever lage en helside om skolen sin. Elevene intervjuet overlærer, lærere og elever – og skrev ellers om hverdagen på skolen og om aktiviteter og attraksjoner i nærmiljøet.

 
Onsdag 14. mars 1956 var det elever ved Sandviken skole som fikk en BA-side til disposisjon.  Og de hadde mye på hjertet!
 
De fortalte om besøk om bord i «Statsraad Lehmkuhl» og om den nye skolescenen. De intervjuet overlæreren, som ønsket seg løpedusj for elevene – og de snakket med pastor Sverre D. Husebye, som ønsket hjemmene renset for smusslitteratur.
 
«Ukens diskusjon» handlet om hvorvidt elever burde ha arbeid utenom skolen – og elever ble intervjuet om hva de lekte i fritiden. Mange lekte kattepinn, blydunk og pikken.
 
Noe av det mest interessante på Sandviken-siden var et intervju med rektor Gerhard Stoltz om Stoltzekleivens opprinnelse. Navnet Stoltzekleiven kom av at det var hans far som eide markene i området, fortalte han – og mye annet artig om Stoltzekleiven. Blant annet om hvorfor den ble anlagt.
 
I ukene som kommer vil de øvrige folkeskolene bli presentert her på bloggen, slik Bergens Arbeiderblad presenterte dem for  55 år siden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Reklamer

2 kommentarer

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

2 responses to “Sandviken skole,hei,hei,hei …

  1. Jan Tystad

    Hei nTruls
    Dette var en fin historie for en gammel Sandviken-gutt. Jeg hadde Sverre Husebye som kristendomslærer, men fulgte nok ikke læremesteren. Jeg meldte meg ut av kirken hans, som ung radikaler, noe han ikke likte. Men jeg angrer ikke.
    Slike historier om folkeskolene, og elevene der, er helt fantastiske og vil nok glede mange. De bør ikke gå i glemmeboken Takk for fin nettinformasjon

  2. Tilbaketråkk: Fridalen skole, hei, hei, hei … | Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s