«Bill. mrk. foto ønskes»

KLIKK PÅ FAKSIMILENKLIKK

KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

 

Før Match og Møteplassen var det gjennom avisenes annonsespalter at enslige eller ensomme menn og kvinner søkte lykken. I mange år flommets BTs spalter over av annonser fra folk som var på jakt etter en venn, en kjæreste, en ektefelle – eller bare en å «hygge» seg med. Noen søkte turkamerater eller pianopartnere, men de fleste var på jakt etter kjærligheten, enten den hadde stor eller liten K.

Vedlagt en del tilfeldig valgte annonser fra BT-rubrikkene «Bekjentskap» og «Personlig» i årene fra 1949 til 1980.  Det var billettmerkets gullalder, både for annonsør og avis.

Her er mye å flire av. Blant godbitene er for eksempel denne fra 1965: «Tilårsk. herre ønsk. brevveksle m. dan. bokelsker.»  Eller denne fra 1954: «Er her noen friske jenter som har lyst på litt påskemoro på hytta?» Sjøfolkene var heller ikke tapt bak en vogn: «Utenbys sjømann (offiser) 38 år, på skip som anløper Bergen, ønsk. bekj.skap med kjekk dame f. e.»  Den var fra 1949. Et godt forsøk ble det gjort i 1969 også: «Tilreisende herre søk. bekj.skap med dame. 17. mai feiring. Ikke under 40 år.»

 Fremdeles intet nytt under solen, altså!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s