Fridalen skole, hei, hei, hei …

 

BA mars 1956. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Skoleåret 1955/56 var Fridalen skole Nordens største. 2401 barn gikk på Fridalen dette skoleåret, fordelt på 83 klasser, med 91 lærere. Skolen var bygget for 800 elever, derfor ble det undervisning fra kl. 8 om morgenen til kl. 19 om kvelden. I løpet av skoleåret 55/56 sto Landås skole ferdig, og avlastet Fridalen.

Våren 1956 hadde Bergens Arbeiderblad en serie der elever ved folkeskolene i Bergen fikk presentere skolen sin. Fridalen skole fikk en hel side til disposisjon onsdag 21. mars.

Blant artiklene var morsomme intervjuer med filosofen Arild Haaland og skuespilleren Eilif Armand – om det å ha skjegg og ikke ha skjegg!

Her var også det obligatoriske intervjuet med rektor, som var Waldemar Jørgensen – og intet mindre enn en reportasje fra Kvinneklinikken. Her fortalte overjordmor at det største barnet de hadde tatt imot, veiet 6 1/2 kilo.

Det fremkom også at Fridalen-elevene ønsket seg felles skoleplass for gutter og jenter, ikke atskilt gutteplass og jenteplass.  BAs lesere fikk også vite hvordan byfolk hadde feriert på Landås 30 år tidligere, da det om sommeren kom familier fra byen og la seg inn på gårdene.  Haugen Fridalen skole lå på var i gamle dager et yndet utfluktssted for byfolk, de kom om søndagene med trekkspill og mat og koste seg der, ble det fortalt.

Tidligere er Nordnes og Sandviken skoler presentert i BA-serien fra 1956, lenker vedlagt.

https://bergensiana.wordpress.com/2011/04/11/nordnes-skole-hei-hei-hei/

https://bergensiana.wordpress.com/2011/04/28/sandviken-skoleheiheihei/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s