Gamle annonser

BA 1945. Klikk på faksimilen.

På denne siden vil det med ujevne mellomrom bli lagt inn annonsesider fra bergensavisene i tidsrommet 1945 til 1975.
I BA 26. mai 1945 sto det annonse for «Russiaden 1945» på Nesttun Travbane, bl.a. med lynturnering i fotball for byens russepiker – og Hjemmefronten trengte stenografer som behersket engelsk.
I BA  for januar 1948 søker Kløverhuset både knapphullssyerske og syerske av finere undertøy. Og Laksevågs-revyen «Ingen røk uten ild» går i Turnhallen på Laksevåg. Entré kr. 2.50. Klikk på faksimilene.

 

BT 1950. Klikk på faksimilen.

I BT i september 1950 annonserer Hildemors Danseskole kursstart, og klassikeren «Vis hensyn, bruk Sentex» er på vei inn i det norske språk.  Cirkus Arnardo er i byen, med artister fra syv nasjoner – og  «rekordprogram», selvfølgelig.

Morgenavisen 1965. Klikk på faksimilen.

I Morgenavisen for november 1965 kan man lese at alle hybelboere er velkommen til den ukentlige hyggekveld i selskapslokalene på Hotell Rosenkrantz – og at Rivelsrud & Co. tilbyr gavepakker til utlandet, med «Ekte gjetost – Fårepølse og Herm. multer.»

BA 1950. Klikk på faksimilen.

Djerv og Brann spilte i mai 1950 seriekamp i 1. divisjon på Krohnsminde og ifølge annonse i BA kostet billettene 2 kroner på sittetribune. I Bergens Folkepark på Nygårdstangen var det klart for «linedanser-
sensasjonen 2 Waldix».
 
 
17. mai i 1972 inviterte  Ten-Sing byens ungdommer til «17. mai-party i Oasen», til sang og vitnesbyrd. Bondeungdomslaget skulle feire iFensal, ikke uventet. Og de som ville på «striledans» kunne ta turen både til Nordre Haugland, Sæbø, Austrheim og Bøvågen. Eller til Manger«Gubbedans». 
 

BT 16. mai 1972. Klikk på faksimilen.

En godbit fra Bergens Arbeiderblad 1948, fredag 27. august denne gangen. Brann skulle møte Mjøndalen i 4. runde i cupen, og kampen ble telefonoverført fra Drammen til Koncert-palæet. I pausen skulle det vises film fra cupfinalene i 1923 og 1925, da Brann ble cupmester begge gangene. Frank Mohn søkte vaskehjelp i Verftsgaten 2 – og i Bergens Folkepark på Nygårdstangen kunne man oppleve både revysangerne Zetterstrøm og Kristoffersen – og The Flying Act ved 2 Hallans.

BA august 1948. KLIKK PÅ FAKSIMILEN

Klassikeren blant annonsene i bergensavisene på 1960-tallet og deromkring var annonsen for salg av «Hygieniske artikler» i tobakksforretningen i Jonsvoldsgaten 5 (under). Generasjoner av bergensere husker fremdeles teksten som alltid gikk igjen i avisannonsen: «Friske varer. Diskret forsendelse. 5 til 10 kroner dusinet. Beste anerkjendte kvalitet». Hva som ellers ble solgt i tobakksforeningen i Jonsvoldsgaten, vet bare de som har hatt den lykke å handle der. Sannsynligvis førte de også tobakk. Muligens også aviser. Men ellers gikk det i «friske varer». Økonomipakke hadde de også.

Morgenavisen januar 1963. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

                                       

BT mai 1970. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

                                                                                                                                   

BA februar 1956. I spalten "Hvor folk møtes" annonseres for en rekke kafeer, med unntak av Augustin, som ikke lenger serverer kaffe og rundstykker til bergensere og striler. KLIKK PÅ FAMSIMILEN.

Reklamer

One response to “Gamle annonser

  1. Tilbaketråkk: Annonser anno 1935 | Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s