Journalistens minnebok – Fra Sandviken til London!

BT mai 2000. Klikk på faksimilen.

BT mai 2000. Klikk på faksimilen.

Journalist Jan Tystad (76) skrev sine første artikler i Bergens Arbeiderblad tidlig på 1960-tallet. Han skriver fremdeles, nå i Dagbladet, der han stort sett har vært London-korrespondent siden 1969. De siste årene som pensjonist, riktignok.

En journalistikkens Robin Hood, kaller Dagbla’-kolleger ham fremdeles: I mai 2000 spaserte vi en tur på Hampstead Heath sammen, og jeg gjorde dette intervjuet med ham-

Han bor riktignok blant London-fiffen der i Nord-London, men han har en radikal legning som er god som gull. Han har gjort fremragende sosiale reportasjer fra steder som Biafra, Bangladesh, Nord-Irland – og det var han som midt på 1960-tallet sammen med Arne Treholt tok initiativet til Hellas-komiteen.

«Hans samvittighet har vært internasjonal helt fra han på 1950-tallet meldte seg inn i AUF i Bergen», skrev jeg i reportasjen i 2000.

Han vokste opp i Heien i Sandviken, men er fremdeles reisende reporter over hele verden. De siste årene har han vært i Namibia, Vietnam, på Cuba og i India. Det er bare et par år siden hans siste bok kom, om verdens barnesoldater. Nå sitter han muligens og skriver på sine memoarer.

Hvorfor han bor i Hampstead? «Denne bydelen er det nærmeste du kommer Bergen i London, her er både smau og bakker», forklarer han og smiler, kjuagutten!

Stampuben hans heter forresten The Flask. Mer engelsk kan det ikke bli enn der!

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s