Journalistens minnebok – Da George tok den helt ut

BT oktober 1999. Klikk på faksimilen.

BT oktober 1999. Klikk på faksimilen.

I årene 1999 og 2000 var jeg korrespondent for Bergens Tidende i London. En av de første jobbene var den store årlige sex-messen i byen, sommeren 1999. Der kom jeg over en liten bokstand, der en George McCoy (51) solgte sin guide til Storbritannias massasjesalonger. Ikke helt vanlige massasjesalonger, men sånne du vet …

George fortalte meg at han hvert år ga ut en revidert utgave av boken «British Massage Parlour Guide», etter å ha testet nye salonger – og testet de gamle på nytt! Fem hundre salonger hadde han vært gjennom de siste par årene!

Jeg spurte like godt George om jeg sammen med fotograf Nina E. Rangøy kunne få være med på en slik test, det han selv kalte en drømmejobb. Tenk å ha det som jobb å reise rundt og bli massert både her og der, mest der … Joda, vi fikk være med.

«Vi er nyfikne fluer på veggen i en massasjesalong i utkanten av London. Strøket er pent og besteborgerlig», skrev jeg i BT i oktober 1999. Massasjesalongen var kamuflert som frisørsalong. I frisørens stol satt en eldre kvinne og fikk stivet krøllene sine. I bakrommene var det helt andre ting som stivnet til …

«Dette er et femstjerners sted», sa George til meg da han ganske naken og litt utkjørt rullet seg ned fra massasjebenken, og igjen iførte seg sin grå dress, sin blå skjorte, sitt grønne cricketklubbslips og sitt varemerke sixpencen. Han hadde gjort det til sitt levebrød å bli massert – gratis – av vakre og villige kvinner.

Salongen vi fikk følge ham til var en av favorittsalongene hans, med jentene Vicky og Penny som høydepunktene. «Penny har jeg kåret til en av Storbritannias ti beste denne måneden», fortalte han oss. I boken ga han jentene karakter både for utseende – og imøtekommenhet, drahjelp kanskje … De beste byene å få slik drahjelp i var London og Manchester, framgikk det av boken.

Boken hans var allerede blitt en suksess. Han solgte mellom 5.000 og 10.000 bøker årlig.

«Jeg gjør mitt beste for Blair og Britain», flirte han, luringen. Han tok den helt ut, får man si!

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Journalistens minnebok – Da George tok den helt ut

  1. Ole Torp

    !

    Sendt fra min iPhone

    Den 2. juni 2013 kl. 19:37 skrev «Bergensiana» <comment-reply@wordpress.com>:

    Bergensiana posted: » I 1999 og 2000 var jeg korrespondent for Bergens Tidende i London. En av de frste jobbene var dekke den store rlige sex-messen i byen, sommeren 1999. Der kom jeg over en liten bokstand, der George McCoy (51) solgte sin guide til Storbritannias mas»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s