Fisketorget i gamle dager

Bergens Aftenblad 8.11. 1941. Klikk på faksimilen.

Christian Michelsen kjøpte selv fisken sin på Torget, og det kostet 5 øre for fiskestrilene for nattlosji i Bergen. Det var en ganske spennende historie Bergens Aftenblad fortalte lørdag 11. november 1941.

Avisen gikk ytterligere 50 år tilbake i tiden, og fortalte hvordan livet artet seg på Fisketorget på slutten av 1800-årene.

Blant annet ble det ganske detaljert fortalt om den dagen i november 1891 da de første fiskekummene kom på plass.  «En gammel og tradisjonsrik omsetningsform for salg av levende fisk blev dermed avsluttet, og en ny moderne form innledet, en form som har holdt seg op til våre dager», het det i avisen.

Avisen hadde intervjuet tre gamle fiskere hjemme på Follese. De tre fortalte levende om livet på Fisketorget da de var unge og yngre. Blant annet kunne de fortelle at Christian Michelsen vanligvis kom til  Fisketorget i egen person for å kjøpe pale.

«… han var en usedvanlig grei kar, det var ikke tale om pruting fra hans munn. Han tok den fisken han pekte ut selv, spurte hvad den kostet og betalte, uten å tinge», fortalte gamle Jacob Follesø.

Klikk på faksimilene og les mer selv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s