STORE STUNDER I BERGEN 19 – Hugin-jubileum i 100

BT 2.4. 1960. Klikk på bildet.

BT 2.4. 1960. Klikk på faksimilen.

I april 1960 feiret gymnassamfunnet Hugin på Bergen Katedralskole sine 100 år. Gamle og nye elever var samlet til en festlig og langstrakt fest.

Det begynte i skolegården, der Gyldendal-direktør Harald Grieg, bror til Nordahl Grieg,  hilste fra tidligere hugenitter. Deretter bar det i lang prosesjon gjennom byen (se bildet under), først med stopp ved Christian Michelsen-statuen i Byparken, deretter bekransning av tidligere Katten-elev Nordahl Griegs statue ved Den Nationale Scene.
Der ble det lest dikt og holdt taler, ved skuespiller Rolf Berntzen og professor Harald Beyer.  Beyer sa blant annet at «Viktigere enn at han vant gjenklang for sin diktning blant gymnasiastene, var det at han på sangsalen på den gamle skole fikk et lite samfunn å slåss i. Det var her han fikk oppøvd sansen for debatt».
Under jubileumsfesten på Grand ble blant andre Harald Grieg slått til ridder av Den gyldne ravn. Han hadde vært formann i Hugin for nesten 50 år siden. Jentene stilte i sin flotteste ballstas, guttene i mørk dress og sløyfe.
«Og så fortsatte jubileumsfesten rundt veldekkete småbord – og tusen lyse minner ble utvekslet i løpet av den korte natten», som det het i BT.
Klikk på faksimilen og les mer.

BT 2.4. 1960. Klikk på bildet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s