STORE STUNDER I BERGEN 14 – Kniksen debuterer

BT oktober 1959. Klikk på faksimilen.

BT 19.9. 1960. Klikk på faksimilen.

«Kniksen – Norges nya kung!» Det var den svenske avisen Dagens Nyheter som grep til disse ordene etter landskampen mellom Norge og Sverige på Ullevål 18. juni 1960.
Brann-spilleren Roald Kniksen Jensen hadde debutert på A-landslaget mot Østerrike tre måneder tidligere. Allerede den gang het det om han at han var «bestemann i rekken». Aftenposten utropte ham til publikumshelten, og skrev at han «fintet så det var en fryd å se».
Etter kampen mot Sverige i oktober var det ikke lenger grenser for godord. Norge vant kampen fortjent 3 – 1, og Kniksen – og Rolf Birger Pedersen – ble overøst med verbale blomster i Oslo-avisene.
«Roald Jensen – banens beste», het det i Morgenbladet. «Det var herlig å se de to bergenserne i full utfoldelse», skrev Aftenposten. Men det var først og fremst Kniksen som fikk oppmerksomheten.
«Jensen spilte svenskenes store, sterke bjørn, Parling, trill rundt», het det.
De svenske avisene var ikke mindre begeistret. «En 17-årig inner trollade burt forsvaret», het det i Stockholms-Tidningen. «Han er Nordens største fotballfunn i de siste årene», mente Dagens Nyheter. Begge bergenserne viste strålende presisjonsspill, mente den svenske landslagssjefen.
Ja, det var en utrolig start på den internasjonale karrieren, både for Kniksen og Pesen.
BT-bildet på denne siden viser Roald Jensen hjemme på Eidsvågsneset, med boken han fikk i premie fra skolestyret i Åsane, etter at Brann slo Skeid 2 – 0 i juniorfinalen på Brann Stadion i oktober 1959.
Klikk på faksimilene og les mer!

BT 23.6. 1960. Klikk på faksimilen.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, sport

One response to “STORE STUNDER I BERGEN 14 – Kniksen debuterer

  1. helge arild bolstad

    Eit av dei beste fotballminne frå ungdomstida. Minnest elles eg ein gong vart ståande på Stadion saman med ein eldre kar som hadde budd halve livet i Italia. Etter å ha sett Kniksen briljere, var hans kommentar: – Eg har aldri sett maken til spelar der nede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s