To brødre i bronse!

BT juni 1983. Klikk på faksimilen.

To bergenske brødre som i levende live fikk sine byster avduket i all offentlighet! Samtidig! Det hadde sikkert ikke skjedd tidligere, og det vil like sikkert ikke skje igjen. Men det skjedde i juni 1983, da brødrene Arild og Wilhelm Haaland begge ble hedret med byster i Stenersens Samling.

» … at brødre avdukes samtidig i et offentlig kunstgalleri for sin innsats til billedkunstens fremme, er nok en usedvanlig begivenhet», skrev BT, uten å ta for hardt i.
Og avisen la til: «Begge hoder tilhører mennesker med temperament, mennesker som gripes av en ide, blir ivrige og vil at ting skal skje – og får ting til å skje.»
Styreformann i Stiftelsen Stenersens Samling, banksjef Kaare Meland, talte om Arild Haalands visjonære evner, ikke minst slik det kom til uttrykk da Stenersen-samlingen ble sikret for byen og skaffet hus i her – mens bysten av lillebror Wilhelm ble avduket av kunstneren Ludvig Eikaas – med ord, sang og felespell, «vakkert og gemyttlig», som BT skrev. Og en vakker dag i byens historie var det …
Klikk på faksimilen og les hele artikkelen.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s