BA på «bar bunn» etter krigen

BA 16. mai 1945. Klikk på faksimilen.
BA 14. mai 1945. Klikk på faksimilen.

Onsdag 9. mai 1945 begynte Bergens Arbeiderblad sin avisproduksjon «på bar bunn med friskt mot», som de selv skrev. I begynnelsen av februar 1941 var de blitt tvunget til å innstille driften, fordi de ikke ville ta inn det nazi-inspirerte stoffet.

«Gi Bergens Arbeiderblad et økonomisk grunnlag», oppfordret de sine abonnenter og lesere. Det var en appell som i første rekke var adressert til fagforeninger, partilag og venner.
«Skal Bergens Arbeiderblad fylle sin plass og hevde sine tradisjoner som en førsteklasses avis, skal vi kunne ivareta de økonomisk-politiske og faglige interesser som det er vår plikt å hevde, må vi få de hjelpemidler som trenges», forklarte de i en artikkel øverst på side 1, mindre enn en uke etter krigens slutt.
Samtidig gikk avisproduksjonen sin gang, med gode hjelperes bistand, både økonomisk og teknisk.
Annonsesiden fra onsdag 16. mai 1945 gir et inntrykk av en avis som gir sine lesere bred orientering om begivenhetene som skjer i byen. Her fikk folk vite hvilke faner de skulle gå under på 17. mai – om teatrets festmatine med Norma Balean, Lillemor Simonnæs og Hjørdis Ring – Harmoniens tilsvarende under Harald Heides dirigentstokk, og fotballkampen på Møhlenpris den 17. mellom de norske politistyrkene fra Sverige og Heimefrontstyrkene. Entre kr. 1.
Jo da!
Klikk på faksimilene og les mer!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s