Møhlenpris skole – hei, hei, hei …

BA februar 1956. Klikk på faksimilen.

I februar 1956 var det elevene ved Møhlenpris skole som fikk en hel side til disposisjon i Bergens Arbeiderblads serie fra folkeskolene i Bergen.

De unge journalistene skrev om Puddefjordsbroen som snart var ferdig, om verdensrekorden på 5000 meter på skøyter på Møhlenpris idrettsbane i 1940 og om fergen «Uren» som gikk over sundet til Damsgård-siden.
De fortalte blant annet historien om skoleelevene som bodde på andre siden av det brede Damsgårdssundet. «En tidligere elev forteller oss at i 1930-årene gikk elevene fra Gyldenpris på skolen vår. Elevene fikk gratis ferjebilletter med «Uren». Men guttene solgte billettene for å snope og få penger til kino. For å komme til og fra skolen over Puddefjorden, lot de derfor jentene ta skoletasken og klærne med seg på ferjen. Selv stupte de i sjøen og svømte over til den andre siden.»  Ikke verst!
Rektor på skolen kunne fortelle at skolen hadde 800 elever dette skoleåret, 12 jenteklasser, 14 gutteklasser, men også fire fellesklasser – sannsynligvis noen av de første fellesklassene i bergensskolen. Overlæreren fortalte at det var førsteklassingene som gikk i fellesklasser. «Vi vil lære guttene og pikene å ta hensyn til hverandre, og det tror vi de gjør når de går i samme klasse på skolen», sa overlæreren.
Klikk på faksimilen og les mer!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s