Striledans mot diskoteker

BT mars 1981. Klikk på faksimilen.

BT mars 1981. Klikk på faksimilen.

Tidlig på 1980-tallet holdt den levende dansemusikken på bygdene fremdeles stand mot byens mange diskoteker og discjockeyer. Flying Norwegians spilte i Ålvik og Normandie på Bergheim  – mens i byen var det Teen Disco på Holms i Marken og dj Johnny Procter herjet på Aladdin. Der var det også rekeaften under mottoet «Når rekene i magen detter, kan du spise til du sprekker», det kostet 25 kroner. Disco for de over 18 var det på Brann-Kroa i Kaigaten.

Mye annet rart var det også. På Show Boat i Torggaten var det Jazzkafe og Folque fra Oslo spilte på Studentsenteret. Mens Gruppesax og Lillian Askeland spilte og sang på Morgans Country Hall på Håndverkeren i Veiten. Country Hall! Ikke småtterier.

På kino gikk den latterlige filmatiseringen av Agnar Mykles «Sangen om den røde rubin» som nattkino i Eldorado – og i Ole Bull var det premiere på den norske filmen «Liten Ida», som handlet om et tyskerbarn. Mens Kristelig Folkeparti i Hordaland inviterte til «La Israel leve»-marsj fra Torget. Fredsmarsj, kalte de det.

Klikk på faksimilene og sjekk selv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s