Lørdagene på striledans

BT mai 1968. Klikk på faksimilen.

BT juni 1964. Klikk på faksimilen.

BT mai 1968. Klikk på faksimilen.

Striledansen! Det var The Stringers, Rhythmic Six og The Young Ones. De spilte på Landro, i Fjellheim, i Alverstraumen og på Bergheim. The Hoolegans, Clive Scott og Tornado var med på moroen også. På Eidesjøen og i Salhushallen. Og i Espelandshallen.

Det ble spilt og danset og sjekket og slåss. Mange har fremdeles gode og mindre gode minner fra lørdagene og livet på striledansene, selv om det er 40-50 år siden.

Det ble danset i hvert eneste samfunnshus, grendahus og ungdomshus i alle Bergens nabokommuner. På Sotra, i Os, i Lindås og i Arna. Bergens Tidende hadde alle annonsene, de forteller historien. De forteller at det ble danset i Lysefjorden, i Håkonshella og på Nordre Haugland. Kanskje var Fana Roklubb strileland også, der var det i hvert fall «Kjempedans».

I byens ble det spilt opp til dans i Vikinghallen, i Turnhallen, på Paletten, på Eldorado pensjonat og i «Kjøpmannen». Det var akter der også! Det var før diskotekene kom og striglet lørdagskveldene.

Annonsene forteller også at mange av 1960-årenes orkestre er «still going strong». Noen av dem spiller fremdeles for fulle hus i Nøsteboden en gang i måneden, ufattelig mange år etter storhetstiden på bygdelandet.

Klikk deg inn på faksimilene og les om striledansene!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s