Bergen i krig – 1942 (2)

BT 1. oktober 1942. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

BT 8. januar 1942. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Det er blitt oktober 1942. «Slaget om Stalingrad avgjort» skriver Bergens Tidende. Men så enkelt er det ikke, selv om Hitler påstår at «Intet menneske vil kunne drive de tyske tropper bort fra byen». Han tok skammelig feil, som man vet. Fronten hans var ikke så urokkelig som han påsto. Tvert imot bidro det senere tyske nederlaget i øst til å snu krigen tidlig i 1943.

Da var nok Bergens Tidende mer troverdig på annonsesidene i krigens dager. Her ble det utvekslet tjenester i god, gammel stil, selv om varene og tilbudene var preget av de spesielle tidene.
Hotell Bristol søkte etter «Oppvakt gutt i 16 års alderen», mens et firma på Torgallmenningen søkte «En dyktig øvet tysk-norsk stenografdame».
En dame i 30-årene søkte huspost i «et lite hjem hvor husmor savnes, ellern hos ene herre» – mens Selbuvotter var mistet både på Løvstakksiden og i Sandviken. Slikt rykket man altså inn avisannonser for.
Dessuten – 500 smågriser var til salgs, samlet eller i større partier – og forlovet par ønsket leilighet på Damsgårdssiden. Romantikken blomstret, krig eller ikke krig.
Se flere «Bergen i krig»-innlegg på www.bergensiana.wordpress.com
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s