Bergen i krig – 1941 (2)

BT 23. desember 1941. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.
BT 20. desember 1941. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Det nærmet seg jul 1941. Verdenskrigen går sin gang, også i avisenes spalter. De som styrer forsøker å skape et inntrykk av «business as usual».

I Bergens Tidende meldes det om livlig trafikk på Bergensbanen siste uke – men ikke så stor som vanlig, ble det lagt til.

Dampskipet «Johan Jebsen» var kommet til byen fra Valestrand med 300 juletrær. Det ble stor rift om trærne, ettersom tilførselen ikke hadde vært så stor som vanlig.

Og en kvinne født i 1862 hadde falt på fortauet utenfor Kjøttbasaren og fått en brist i hoften. Hun ble kjørt til Legevakten.

På annonsesidene ble det ønsket god jul over en lav sko. Bergens Sparebank foreslo en bankbok som en god julegave til de unge, mens Sigurd Døsvig a/s hadde gavekort å tilby som presangforslag.

På kino viste Koncert-Palæet det svenske sang-lystspillet «Med dej i mine armer», og i Logen gikk den den franske filmen «Jorden rundt for fem øre».

Ford i Strømmen meldte om problemer med å skaffe reservedeler til biler, men trøstet sine kunder med at «Efter krig kommer fred».

Klikk på faksimilene og ta en titt selv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s