Bergen i krig – 1941

BT 10. mai 1941. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.
BT 10. mai 1941. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

I mai 1941 er verdenskrigen blitt ett år gammel. Nordmenn kjemper på mange fronter mot den tyske okkupasjon. Men i de sensurerte avisene går livet sin vante gang – nesten.

«En smie eksploderte i Landåsveien»,  «Pengelotteriet utvidet i mai også» – og «Herman Wildevey og kvinnen» er blant overskriftene i Bergens Tidende lørdag 10. mai 1941.

Personaliaspalten forteller om forlovelser og bryllup som skal feires. Det skal være matine i Konsertpaleet med Harmoniens kinoorkester og filmen «Bjørnstjerne Bjørnsons liv», og det er kommet inn syv tusen kroner til Nasjonahjelpens vestlandskomite, hva nå det måtte være.

På annonsesiden aner man likevel at ikke alt er som det skal være, når Rikshirden mobiliseres og N. S. sin stiftelsesdag skal feires med «Stor kamerataftens!».  Hyggeligere er det med Bergens Dramatiske klubb som arrangerer underholdningsaften «Bak blendingen» for medlemmer i Symra, og Alice Babs som spiller i «Swing it, Magistern» på kino.

Dessuten er det årsmøte i Hordalands Bærdyrkarlag på Meland, og frisør «Shingel-Olsen» i Kong Oscars gate har de nye damefrisyrene. I Kjøbmannsforreningen er det dans til Swinggutta.

Nei, det var ikke i avisspaltene at krigen først og fremst ble utkjempet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s