Pop-toppen i Bergen 1964

BA januar 1965. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Nesten annenhver plate som ble solgt i Bergen i 1964 var med The Beatles eller Jim Reeves. Beatles hadde gitt ut A Hard Day’s Night, og Jim Reeves hadde vært i Norge og sunget seg inn i folkesjelen med I Love You Because.

Andre storselgere fra de to store det året var låter som I Should Have Known Better med Liverpool-gjengen og  I Guess I’m Crazy med smørsanger Reeves.

I januar 1965 gjorde Bergens Arbeiderblads ungdomsside Vi Unge opp det lokale popregnskapet for 1964. Det viste at Wenche Myhre var den store norske artisten det året, med fire bestselgere på topp-60-listen.

Av bergenske pop-artister hadde Helge Nilsen & The Stringers den beste plasseringen, med en 12. plass med Do You Love Me Anymore? Mens både Toril Støa og Vestlandsduoen var representert på listen.
Artig er det å registrere at opptil mange av artistene fra den gang – for snart 50 år siden – fremdeles spilles så det høres. I tillegg til The Beatles finnes her nemlig superkjente navn som Elvis Presley, The Rolling Stones, Cliff Richard, Roy Orbison, Louis Armstrong og Dean Martin. Og mange flere.
Like artig er det å minnes popnavn som Millie (med My Boy Lollipop) og Gigliola Cinquetti (med Non Ho l’eta).
Jim Reeves lå på salgstoppen i Bergen i hele 25 uker i strekk, fra april til oktober 1964, med I Love You Because og I Won’t Forget You, mens vår egen Helge Nilsen & The Stringers kom på en syvende plass totalt i Bergen det salgsåret. Ikke dårlig, Helge!
Men sjekk listen selv!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s