Flaiser før i tiden …

BT 1959. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.
BT 1955. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

«Brylcreem gir nytt liv til tørt hår», «Cheseline holder håret pent og velstelt hele dagen», «Vitabrill gir glans og fremhever hårets naturlige fall».

På 1950-tallet ble menn bombardert med hårfine argumenter i hårkrem-annonsene. «Mannfolk skal ha naturlig velstelt hår», het det, for eksempel. Det var ikke måte på hvilken lykke en vellykket flais kunne bringe.
Brylkrem hadde styrkende innhold og sørget for hårstell uten overdreven oljing, ble det fortalt. Mens bildet i Cheseline-annonsen ikke etterlot tvil om suksessen hos det annet kjønn. Vitabrill på sin side la vekt på at hårkremen var «uteksperimentert av Laboratoires Vitapointe» i selveste Paris. Dessuten kunne man si farvel til «pinnsvinhåret» om man kjøpte en tube til ca. tre kroner.
Men de som ikke hadde tre kroner til merkevarene, måtte klare seg med morens Vaselin. Da sto håret som en piassavakost, hele dagen.
Brukte du Bryl eller Cheseline? 🙂
Reklamer

2 kommentarer

Filed under Bergen, Bergensiana

2 responses to “Flaiser før i tiden …

  1. Dag-Geir Bergsvik Knudsen

    Dette var drømmen for oss gutter, men over 3 kroner det var mye penger. Da var det billigere med Vaselin og flaisen sto støtt hele dagen. Husker reklamesangen. «Brylkrem fra 7 til 70 år Brylkrem det alle piker liker, det lager stilen på ditt hår»

  2. Jan Mathisen

    Finnes teksten på denne reklamen? Den sitter i hodet mitt siden jeg brukte Bryl til min mors store fortvilelse. Putevaret sto av seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s