Desserter anno 1938

BT 1938. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Fruktpai med rislokk, bryggsuppe med epler – og melkefromasj! Det var blant desserter og supper som ble laget i de bergenske hjem på 1930-tallet, for 75 år siden.

I nr. 5 av Bergens Tidendes lørdagsmagasin i 1938 forteller fru Sarah Dekke om «Hverdagens desserter og supper».
«Det er ikke alltid flott eller dyrt å ha en dessert til hverdags. Men en varm pudding eller fet kremdessert passer ikke efter «puspas» eller svinekoteletter f. eks., da er der intet så godt eller sundt som frisk frukt eller fruktdessert», skriver hun. Etter plukkfisk eller fiskeboller derimot, lar det seg høre med en mer mettende dessert, som epler med lokk eller en brødpudding.
Matspalten var et fast innslag i BT-magasinet de få årene det kom som bilag til avisen om lørdagene i årene rett før krigen. Kanskje finnes her en og annen oppskrift som kan være aktuell å hente fram i dag også … Det er bare å klikke opp sidens tekst.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s