«Alle tiders folkefest»

BT juni 1953. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

15. juni 1953 var de første Festspillene i Bergen kommet til siste sats. Og for en folkefest den siste Festspill-kvelden ble!

 
 
Kjusa de som fikk oppleve den magiske stemningen det må ha vært i Bergen sentrum den kvelden. «Alle tiders folkefest satte punktum for Festspillene», skrev BT. Og hadde åpenbart sine ord i behold. For hør bare:
 
 
«Gjennom det bølgende folkehavet snodde fakkeltoget seg som en ildslange i den lyse skumringskvelden … På altaner og i åpne vinduer sto også folk for å se toget dra forbi. I spissen kjørte landaueren med Harald Sæverud og Studentersamfunnets formann, Randi Håland, og russen heiet sitt russ hurra og trodde visst at festen var for dem.»
 
 
Folkemassen sto like tett på Ole Bulls plass og på Festplassen som den gjorde på en 17. mai, mente BT.
 
 
Ved Edvard Grieg-statuen i Byparken holdt Harald Sævrud en ildfull tale: «Framtiden er også din, for din musikk vil fødes på ny og på ny i hvert barnesinn», proklamerte han.
 
 
Ved Hotel Norge fikk opptoget en liten, improvisert konsert av sangerinnen Fanny Elstad – Festspillenes mor – som kom ut på en av hotellets altaner og bød på Grieg-sanger. Noe som førte til at folkemassen kom til å sperre all trafikk i Olav Kyrres gate.
 
 
Så bar det til Festplassen, til stort program, som ble avsluttet med «et praktfullt fyrverkeri» og dans. «Med den store folkefesten gikk de første festspill i Bergen inn i historien», avsluttet BT.  Litt av en start, kan man si.
 
 
 
 
 
 
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s