Miss Bergen for første gang …

BT april 1954. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.
BT april 1954. KLIKK PÅ FAKSIMILEN

Det var april 1954 og den første Miss Bergen skulle kåres i den store stil på Grand.

 
«Så har vi da fått den første Miss Bergen og ingen skal lenger kunne si at vi ikke følger med her på berget, selv om vi ennå ikke er kommet så langt at vi kårer Miss Kålrabi eller Miss Nordre Bydel», tøyset BT.
 
Utenfor Grand hadde det ifølge avisen samlet seg «et folkehav», og missekandidatene måtte gå en slags spissrotgang på rød løper for å komme inn fra Ole Bulls plass, forbi livrékledde lakeier og trippende fullblodshester.
 
«Den store susen over ballet ble det først da trommeslagerne fra Dræggen presis kl. 21.50 … toget inn under øredøvende trommevirvler.»
 
 
Tolv «småtøser» var plukket ut som finalister, og en jury bestående av Harald Sæverud, Audun Hetland og Ingegerd Martens Nielsen skulle finne fram til de tre verdigste. Disse tre skulle senere på våren delta i Miss Norway-konkurransen i Oslo.
 
«Hyggelig er det å høre at kandidatene alle sammen ser på konkurransen som en selskapslek», syntes BT.  Arrangør var Dagbladet og journalist Arne Hestenes var munnrapp konferansier på Grand.
 
«Etter flere timers venting ble så de nervøse og lett skjelvende misser presentert for et kritisk og sakkyndig publikum», skrev BT. Etter en times jurymøte kom juryformann Harald Sæverud på podiet og offentliggjorde navnene på de tre som skulle representere Bergen i Miss Norway-finalen Oslo. Alle tre fikk tittelen Miss Bergen.
 
De tre var den 19 år gamle frisøreleven Rigmor Thorsen, den også 19 år gamle kontordame og modell Borgny Tofting og 22 år gamle Rønnaug Vatne, som var butikkdame og mannekeng.
 
«Og mens de heldige ble revet bort av en horde begeistrede gratulanter, venner og utålmodige fotografer, ble det anledning for oss andre som ikke har en missetittel i magen å få svinge oss på golvet», kommenterte BTs danseglade utsendte.
 
 
Og hvis noen lurer på hvem som ble Miss Norway i 1954, så het hun verken Rigmor, Borgny eller Rønnaug, men derimot Mona Stornes og var fra Oslo. Hun fikk delta i Miss Universe-konkurransen i Long Beach og der hun nådde til semifinalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s