Da «Human Beings» var best i byen

KLIKK PÅ FAKSIMILEN

MORGENAVISEN SEPTEMBER 1968:

«Human Beings best i Bergen» sto det i Morgenavisen 27. september 1968. For andre gang var det blitt arrangert ungdomsfestival i popbyen, og Rune Salomonsen, Rolf Skogstrand og de andre i Human Beings ble kåret til byens beste band ved finalen i Ole Bull kino.
«At det beste orkesteret vant kan det ikke herske noen tvil om», skrev Morgenavisen. Sannsynligvis har den tvilen vært litt større enn avisen ga uttrykk for, ettersom diskusjonen gikk friskt om hvem som egentlig burde vunnet, Human Beings eller Neither Nor. Sannsynligvis går den fremdeles.
«Med hovedvekten på sangen presterte Human Beings popmusikk av virkelig høy klasse», het det. At Neither Nor ble slått,  skyldtes ifølge avisen at melodiene deres ikke var de rette. «En jazzinspirert Spencer Davis-vise ble for rotet, og «Fly me to the Moon» i bossa nova var vel heller ikke det rette i denne forbindelse, selv om de musikalske prestasjonene var ypperlige», mente Morgenavisens utsendte.
«Mange fine prestasjoner til tross, gir vi prisen til Rolf Skogstrands ypperlige falsettstemme. Den er det ikke mange som gjør ham etter, selv blant toppene i bransjen».
Ungdomsfestivalen var blitt åpnet i Konsertpaleet tre dager tidligere, av ordfører Harry Hansen. Men det var den britiske megastjernen Lulu som stjal showet.
«… Lulu var verdt inngangspengene alene, frisk og feiende gjennomførte hun fire melodier , ypperlig assistert av Kjell Karlsens utvidede orkester.»
Også en rekke av byens beste popvokalister fikk prøve seg, blant andre Rune Salomonsen, Øyvind Hatland, Clive Scott, Tom de Lange og Helge Nilsen & Rune Larsen. De klarte seg alle godt, mente avisen.
«Folk i salen var elleville av begeistring, og det var en stemning som bare en bergensk orkesterkonkurranse kunne frembringe», het det  i Morgenavisen, i overkant patriotisk selvfølgelig.
 
Reklamer

1 kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana, kultur

One response to “Da «Human Beings» var best i byen

  1. Tilbaketråkk: Hvordan du bruker din egen Facebookside som eneste medium når du skal selge fullt hus på en rockekonsert! | Left Brain Marketing Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s