Gamle danseannonser

BT 1962. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

BA 1948. KLIKK PÅ FAKSIMILEN.

Gamle danseannonser! For noen tidsbilder! Mange husker «Kjøpmannen» og striledansene. I1962 gikk  man også på dans i Turnhallen, Vikinghallen og Bergheim på Askøy. I Liland ungdomshus, på Fjellheim på Os og i Skytterhuset på Stend også. Og musikken ble besørget av populære band som The Mixmasters, Apache, The Tornado og Top Hat.
I 1948 var ikke navnene på orkestrene fullt så  anglofile som i 1962. I årene like etter krigen het de gjerne «Nilsens Trio», «Vetås og Wefrings Trio», «Nyhaug og Moene» eller noe sånt sindig. Eller det ble bare lokket med «God musikk» eller «Godt orkester og trekkspiller».  De som gikk på dans i Håndverkssvennenes Forening i 1948 merket seg kanskje at det var «Aldershjemsutvalget» som sto som arrangør.
Klikk inn i annonsenes tidsbilder, og sjekk hva som underholdt bergenserne den gang, enten det var i Bergens Folkepark på Nygårdstangen, der «dødsforakteren Tell Teigen» opptrådte, eller på Komedia Sommerteater i Vestre Torvgate. Og selvfølgelig «Dans uten stans»  hos håndverkssvennene og Aldershjemsutvalget!

BT juli 1962. KLIKK PÅ FAKSIMILEN

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen, Bergensiana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s