«Hardkokte, frekke piker …»

MORGENAVISEN 23. NOVEMBER 1960:

«Hardkokte, frekke piker med likeglade foreldre». Slik lød en foruroligende tittel i Morgenavisen i november 1960.

Avisen brakte det den kalte «Rystende detaljer om mindreåriges gatetrafikk i Bergen». Det var blitt rapportert om stadig økende gatetrafikk blant helt unge tenåringsjenter, og det gjaldt ikke «den vanlige flokk gatepiker».

Avisen hadde  sannsynligvis sine ord i behold. I et foredrag for Hjemmenes Vel og Unge Husmødres Klubb fortalte politikonstabel Berit Fuglevand at 12-14 år gamle jenter hadde samleie med opptil flere menn på én kveld. Gjerne sjømenn.

«Vi har utenlandske båter som kommer hit til byen med faste mellomrom, og 14 års piker står, uten frykt, på kaien parat til å møte sjømennene så fort båten klapper til kaien», kunne politikonstabelen fortelle – eller «fru Fuglevand» som hun ble titulert av avisen.

«Vi trenger midler til forebyggende arbeid, det er jo den oppvoksende slekt det gjelder», sa politikonstabelen. Men også foreldre fikk sitt:

«Kritikken må rettes mot foreldrene som viser seg uhyggelig likeglade», sa hun. Hun mente at man trengte både ungdomsklubber og «hjem» hvor pikene kunne plasseres i akutte situasjoner. Som et eksempel på en akutt situasjon fortalte hun at politiet nylig måtte ta hånd om 20-30 unge jenter som holdt «avskjedsfest» med tyrkiske sjøfolk i Nygårdsparken.

Klikk på faksimilen

Klikk på faksimilen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Bergen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s